Monday, May 21, 2018
   
TEXT_SIZE

Cautare in site

Evenimente Culturale Periodice

Opera Nights

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului „Opera Nights” se va desfăşura între 10 şi 15 iulie 2013, atât la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cât şi în spaţiul numit Esplanada Lapidarium, aflat în spatele clădirii renascentiste Magna Curia din Deva (Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane). Orchestra, corul şi soliştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, precum şi alţi artişti români, dar şi din Japonia, Spania, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova vor interpreta coruri, duete şi arii în cadrul Galei Verdi – Wagner, Trubadurul (de Giuseppe Verdi), Don Pasquale şi Elixirul dragostei (de Gaetano Donizetti) şi My Fair Lady (de Frederik Loewe).

Excelenţa Sa, domnul Philippe Gustin, ambasadorul Republicii Franceze în România, s-a aflat pentru câteva ore la Deva cu prilejul ultimei reprezentanţii din cadrul festivalului Opera Nights. Înaltul oaspete a răspuns astfel invitaţiei lansată de Primăria Municipiului Deva. Înainte de spectacol, domnul Ambasador s-a întreţinut cordial cu primarul Devei, Petru Mărginean. Discuţia protocolară a vizat domenii de interes pentru amble părţi, precum şi identificarea unor oportunităţi de colaborare cu oameni de afaceri francezi interesaţi să investească în zona Devei. Domnul Ambasador a ţinut să precizeze că, ori de câte ori are ocazia, efectuează vizite în ţară din dorinţa de a cunoaşte locurile şi oamenii care conduc comunităţile importante.

Vizita ambasadorului Philippe Gustin la Deva a fost una cât se poate de specială ca încărcătură emoţională, cu atât mai mult cu cât în data de 14 iulie este Ziua Naţională a Franţei. Seara de operă a debutat cu un moment dedicat acestui eveniment, iar orchestra a intrepretat în cinstea distinsului invitat imnul Franţei, „La Marseillaise”.

Excelenţa Sa, doamna Jadranka Sturm Kocjan, ambasadorul Republicii Slovenia în România, a efectuat o scurtă vizită la Deva. Domnia sa a răspuns invitaţiei lansată de Primăria Municipiului Deva de a participa la Festivalul Opera Nights. Totodată, doamna Ambasador a dorit să stea de vorbă cu primarul Devei, Petru Mărginean. Discuţiile din cadrul întâlnirii protocolare au vizat stabilirea unor viitoare parteneriate în domenii de activitate în care partea slovenă are deja o mare experienţă: turism, servicii, industrie mică şi IT. Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, s-a arătat onorat de această vizită, cu atât mai mult cu cât Excelenţa Sa, doamna Jadranka Sturm Kocjan, este primul ambasador al Sloveniei acreditat în România. De asemenea, primarul Devei i-a mulţumit înaltului oaspete pentru susţinerea acordată de Slovenia ţării noastre în privinţa admiterii în spaţiul Schengen.

   

Caravana TIFF

Caravana TIFF poposeşte la Deva! Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi cu sprijinul Primăriei municipiului Deva, vă invită la film în aer liber. Între 9 şi 11 septembrie, în Piaţa Unirii, de la ora 21:00, cinefilii vor avea ocazia să vadă filme de succes prezentate la TIFF 2013. Proiecţiile cuprind peliculele „Despre oameni şi melci” în regia lui Tudor Giurgiu şi „Hasta la vista” (2011, comedie-dramă) în regia lui Geoffrey Enthoven.

 

   

Diva Deva

Festivalul şi Şcoala de Vară „ Diva Deva ” pentru Dialog Intercultural EDITIA A 4-A 2010 - 10-15 Decembrie

   

Sunetul Cetatii

SUNETUL  CETATII – festival national de Muzica Medievala.

In acest an va avea loc prima editie. Concertele vor avea loc in incinta Cetatii Deva sau la baza Rezervatiei Naturale „DEALUL CETATII”.

   

Page 3 of 4

Album Serbarile Devei

Meteo

Unable to get weather data from wunderground.com