Wednesday, June 19, 2019
   
TEXT_SIZE

Cautare in site

Stiri

  • martie 2017 - Cetatea Devei va fi promovată pe piața turistică bulgară!

Bulgarii se îndreaptă spre Cetatea Devei, după ce ani de zile au vizitat cel mai atractiv obiectiv turistic din România.
De anul acesta, monumentul-simbol al Devei va fi inclus în pachetele turistice promovate pe piața din țara vecină. Decizia a fost luată luni, 20 martie 2017, după ce președintele Uniunii Ghizilor de Turism din Bulgaria, Valery Gochev, s-a aflat la Deva, la invitația administrației locale, cu scopul de a pune la punct o strategie menită să atragă în zonă cât mai mulți turiști străini.
În timpul vizitei în reședința județului, Gochev a făcut și o excursie de ”recunoaștere” în teren. Impresionat de istoria Cetății, oaspetele bulgar a apreciat Deva ca fiind o destinație turistică la fel de atractivă ca și Sinaia sau Castelul Bran. Potrivit acestuia, monumentele din zona Hunedoarei sunt poziționate favorabil pe o hartă a circuitelor turistice și, în plus, au avantajul de a fi prea puțin cunoscute străinilor.
”Bulgarii vizitează România de ani de zile. În general, vin în zona Sinaia-Brașov, mai ales pentru Castelul Bran. Acum însă dorim să le oferim și alte destinații, la fel de atractive”, a declarat  Valery Gochev, în timpul vizitei de la Deva.
”Am stabilit deja un pachet pentru turiștii din Bulgaria. Oferta include 3 zile și 2 nopți de cazare în județ, cu vizitarea celor mai competitive atracții turistice. Cetatea Devei va fi unul dintre acestea. Sejurul se va încheia la AquaLand, cu o seară românească, în care vom promova tradițiile locale”, a explicat directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, Alin Suciu.
La începutul lunii iunie, Valery Gochev va reveni la Deva cu principalii touroperatori din Bulgaria, într-un infotrip pentru ”testarea” destinațiilor locale care vor fi recomandate turiștilor din țara vecină.


  • martie 2017 - COMUNICAT DE PRESĂ

Directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, Alin Suciu, a participat marţi, 14 martie 2017, la o întâlnire de lucru privind înfiinţarea şi funcţionarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiei (OMD), desfăşurată la sediul Ministerului Turismului.
La eveniment au fost prezenţi ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, şi Dr. Harsh Varma, expert în implementarea şi funcţionarea OMD din cadrul Organizaţiei Mondiale a Turismului.
2017 este Anul Internaţional al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare, iar în acest context, se pune un mare accent pe implementarea conceptului de Organizaţii de Management al Destinaţiei – la nivel central, regional şi local.
„O primă întâlnire între autorităţile locale şi expertul Organizaţiei Mondiale a Turismului a avut loc la începutul acestui an, iar marţi, a fost prezentată şi dezbătută o strategie de dezvoltare a conceptului OMD în România. Sigur, avem nevoie şi de o legislaţie în această privință, după care Organizaţiile de Management al Destinaţiei ar putea fi implementate până la finele anului”, a explicat directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, Alin Suciu.
Coordonarea activităţii de management şi marketing a destinaţiilor de către OMD-uri este considerată a fi cea mai eficientă metodă de dezvoltare turistică, potrivit studiilor efectuate de organizaţiile internaţionale abilitate.

  • martie 2017 - Chinezii vor promova Cetatea Deva

Cetatea Deva va fi introdusă într-un circuit turistic european, după ce fortificaţia medievală a atras atenţia touroperatorilor chinezi prezenţi la prima ediţie a Forumului pentru turism „Romanian Chinese Travel Forum”, desfăşurat la Bucureşti, la finele săptămânii trecute. Evenimentul a reunit peste 80 de specialişti în domeniu, reprezentanţi ai unor agenţii de turism din Franţa, Italia, Germania, Austria, China şi România şi s-a bucurat de prezenţa secretarului de stat în Ministerul Turismului, Cristina Tărteaţă.
În cadrul evenimentului, au fost aduse în discuţie mai multe atracţii turistice din judeţul Hunedoara.
„Suntem păstrătorii a peste 400 de obiective turistice. Touroperatorii chinezi s-au arătat interesaţi să le promoveze în circuite europene. Vom mai avea o întâlnire pentru a stabili, împreună, un circuit turistic de câteva zile prin tot judeţul. Putem atrage vizitatori de toate vârstele şi categoriile pentru că aici pot practica toate tipurile de turism – de la turismul cultural, balnear, de recreere sau rural până la turismul sportiv şi extrem”, a afirmat Alin Suciu, directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

  • februarie 2017 - Cetatea Deva – promovată la Târgul de Turism al României

Cetatea Deva va fi promovată la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, pentru a atrage un număr cât mai mare de vizitatori. Evenimentul va avea loc în perioada 16-18 februarie 2017, la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti şi va reuni reprezentanţi ai celor mai importante companii de turism din ţară şi din străinătate.
Prezentată într-o manieră modernă şi elegantă, fortăreaţa atestată în anul 1269 va constitui unul dintre punctele de interes, alături de alte monumente şi zone de atracţie turistică din judeţ.
Cetatea regală a Devei a atras atenţia vizitatorilor Târgului de Turism al României şi anul trecut, la ediţia de toamnă a evenimenbtului. Totodată, monumentul istoric a adus Municipiului Deva un Premiu de excelenţă la Gala Turismului Românesc. Aproape 187.000 de turişti români şi străini au vizitat, în 2016, Cetatea Deva, în creştere cu 43% faţă de anul 2015.

  • noiembrie 2016 - Cetatea Deva, premiată la Gala Turismului Românesc

Cetatea regală a Devei este promovată la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, care se desfăşoară, timp de patru zile, la Centrul expoziţional Romexpo din Bucureşti. Prezentată într-o manieră modernă şi elegantă, în cadrul standului judeţului Hunedoara din pavilionul C2, fortăreaţa medievală constituie unul dintre punctele de interes, alături de alte monumente şi zone de atracţie turistică din judeţ. Standul judeţului Hunedoara a atras zeci de vizitatori încă din prima zi a evenimentului, dar şi aprecieri din partea preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, şi a vicepremierului Costin Borc, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Totodată, Cetatea ridicată pe un con vulcanic a adus Municipiului Deva un Premiu de Excelenţă în cadrul Galei Turismului Românesc, organizată joi, 17 noiembrie 2016, la Phoenicia Grand Hotel, de către Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc în parteneriat cu Autotitatea Naţională pentru Turism. Distincţia reprezintă o recunoaştere a implicării autorităţilor locale în dezvoltarea şi promovarea turismului în zonă.

  • noiembrie 2016 - Monumentul-simbol al Devei, promovat la cel mai mare eveniment dedicat industriei turismului

Primăria Municipiului Deva va participa, alături de Consiliul Judeţean Hunedoara, la cel mai mare eveniment din România dedicat industriei turismului. Cetatea Deva se află pe lista celor mai importante obiective turistice din judeţ care vor fi promovate la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, ce va avea loc în perioada 17-20 noiembrie 2016, la Centrul Expoziţional Romexpo din Capitală. Ajuns la cea de-a XXXVI-a ediţie, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare atât a celor mai interesante oferte şi atracţii turistice din ţară şi din străinătate, cât şi a accesoriilor şi gadget-urilor necesare în orice vacanţă.

Vizitatori

207029
TotalTotal207029

Meteo

Unable to get weather data from wunderground.com