Saturday, April 21, 2018
   
TEXT_SIZE

Cautare in site

Pe scurt, despre Deva

Deva, resedinta a judetului Hunedoara, este situata pe malul stang al Muresului, la 187 m altitudine, la poalele muntilor Apuseni si Poiana Rusca.Desi prima atestare a Devei dateaza din 1269, numeroase vestigii, in mare parte conservate la Muzeul Judetean Hunedoara, demonstreaza ca localitatea dateaza din neolitic, din epoca pietrei slefuite (5500-2500 i.e.n.).

Numele DEVA se considera ca provine din cuvantul dac "dava" insemnand fortareata sau cetate. Populatia stabila la Recensamantul populatiei din 18 martie 2002 este de 69.257 locuitori.

Harta Interactiva

Harta interactiva
Va punem la dispozitie o harta interactiva a orasului Deva. Pe langa harta rutiera a orasului, aveti posibilitatea sa modificati scara hartii, sa modificati pozitia de vizualizare, sa observati si formele de relief prezenta in imprejurimile orasului Deva.

Pentru controlul hartii, folositi butoanele + si - din interfata pentru scara, click dreapta de mouse si drag pentru modificarea pozitiei, precum si butoanele ce stabilesc tipul de afisare al hartii.

Revizie telecabina 19 oct 2015 - 23 oct 2015

Primăria Municipiului Deva informează că, în perioada 19 - 23 octombrie, telecabina care facilitează accesul spre Cetatea Devei va fi oprită total pentru revizia tehnică semestrială şi pentru pregătirea pentru iarnă.

Vă mulţumim pentru înţelegere.

Album biciclete 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteo

Unable to get weather data from wunderground.com