Saturday, April 21, 2018
   
TEXT_SIZE

Cautare in site

Pe scurt, despre Deva

Deva, resedinta a judetului Hunedoara, este situata pe malul stang al Muresului, la 187 m altitudine, la poalele muntilor Apuseni si Poiana Rusca.Desi prima atestare a Devei dateaza din 1269, numeroase vestigii, in mare parte conservate la Muzeul Judetean Hunedoara, demonstreaza ca localitatea dateaza din neolitic, din epoca pietrei slefuite (5500-2500 i.e.n.).

Numele DEVA se considera ca provine din cuvantul dac "dava" insemnand fortareata sau cetate. Populatia stabila la Recensamantul populatiei din 18 martie 2002 este de 69.257 locuitori.

Harta Interactiva

Harta interactiva
Va punem la dispozitie o harta interactiva a orasului Deva. Pe langa harta rutiera a orasului, aveti posibilitatea sa modificati scara hartii, sa modificati pozitia de vizualizare, sa observati si formele de relief prezenta in imprejurimile orasului Deva.

Pentru controlul hartii, folositi butoanele + si - din interfata pentru scara, click dreapta de mouse si drag pentru modificarea pozitiei, precum si butoanele ce stabilesc tipul de afisare al hartii.

S-a redeschis piaţa volanta la Deva!

În zilele de vineri şi sâmbătă, Primăria Municipiului Deva şi Direcţia Publică Administrare Cantină Socială Deva îi invită pe deveni în Piaţa Unirii la o nouă întâlnire cu producătorii tradiţionali.

Piaţa volantă si-a reluat activitatea începând de vineri, 09 octombrie. La standuri se vor comercializa produse şi preparate din carne, conserve, dulceţuri, legume şi fructe de sezon, dulciuri, articole hand-made.

Piaţa volantă va fi deschisă de la ora 10.00 până spre după-amiază şi va funcţiona la fiecare sfârşit de săptămână, în lunile octombrie şi noiembrie, atât timp cât o permit condiţiile meteo.

Album biciclete 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteo

Unable to get weather data from wunderground.com