Saturday, April 21, 2018
   
TEXT_SIZE

Cautare in site

Pe scurt, despre Deva

Deva, resedinta a judetului Hunedoara, este situata pe malul stang al Muresului, la 187 m altitudine, la poalele muntilor Apuseni si Poiana Rusca.Desi prima atestare a Devei dateaza din 1269, numeroase vestigii, in mare parte conservate la Muzeul Judetean Hunedoara, demonstreaza ca localitatea dateaza din neolitic, din epoca pietrei slefuite (5500-2500 i.e.n.).

Numele DEVA se considera ca provine din cuvantul dac "dava" insemnand fortareata sau cetate. Populatia stabila la Recensamantul populatiei din 18 martie 2002 este de 69.257 locuitori.

Harta Interactiva

Harta interactiva
Va punem la dispozitie o harta interactiva a orasului Deva. Pe langa harta rutiera a orasului, aveti posibilitatea sa modificati scara hartii, sa modificati pozitia de vizualizare, sa observati si formele de relief prezenta in imprejurimile orasului Deva.

Pentru controlul hartii, folositi butoanele + si - din interfata pentru scara, click dreapta de mouse si drag pentru modificarea pozitiei, precum si butoanele ce stabilesc tipul de afisare al hartii.

Cu bicicleta pe străzile Devei - iunie 2015

Vineri, 12 iunie, şi duminică, 14 iunie, bicicletele au „invadat" oraşul.

  • Vineri, pe Bld. 1 Decembrie 1918, elevii de gimnaziu din judeţul Hunedoara au participat la faza judeţeană a evenimentului „Educaţie Rutieră - Cupa DHS", ediţia a VI-a. Evenimentul are ca scop promovarea vieţii sănătoase, a mersului pe bicicletă, dar şi cunoaşterea regulilor de circulaţie de către micii biciclişti. Copiii au răspuns la întrebările din chestionar şi apoi s-au „duelat" în poligon. Câştigătorii vor reprezenta judeţul Hunedoara la finala competiţiei care va avea loc la Sibiu.
  • Duminică, Piaţa Unirii şi întreg oraşul au înflorit. A fost Skirt Bike - o paradă colorată a bicicletelor, împodobite cu flori şi baloane. Domnişoarele şi doamnele au făcut ca oraşul să arate dintr-o dată mai spectaculos, după ce au defilat cu bicicletele, astfel gătite, prin tot oraşul. Felicitări organizatoarelor şi participantelor de toate vârstele! Felicitări şi domnilor care le-au susţinut şi le-au fost alături pe tot parcursul evenimentului.

Ambele evenimente au fost organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva.

Album biciclete 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteo

Unable to get weather data from wunderground.com