Wednesday, June 19, 2019
   
TEXT_SIZE

Cautare in site

Telecabina spre Cetatea Deva

Telecabina Spre Cetatea Deva
Pentru a pune in valoare potentialul turistic al zonei si pentru a facilita accesul catre Cetatea Devei, in anul 2003 au inceput lucrarile pentru constuirea unei telecabine pe Dealul Cetatii. Telecabina este singurul ascensor inclinat din Romania, iar din punct de vedere al lungimii traseului – 278 metri si a diferentei de nivel – 158 metri este primul din Europa.

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, Hunedoara, DEVA, B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 39.
Detalii: telefon: 0254 / 216.750, Fax: 0254 / 212.200, Acces: Din DN7 (E68), Anul înfiinţării: 1882, Director General: Nicolae Marcel Morar. Muzeu regional cu profilul general Istorie si Ştiinţele Naturii, cu profil principal de Arheologie (preistorie, dacică, romană, medievală), Numismatică, Artă, Etnografie, Ştiinţele naturii (botanică, zoologie, mineralogie, malacologie).
„Magna Curia" sau Castelul Bethlen, sediul actual al muzeului este alături de Parva Curia una dintre cele mai vechi construcţii ale Devei.

Cetatea Deva

Cetatea Deva (Castrum Deve), asezata pe magura andezitica a Dealului Cetatii, in NV orasului, la o altitudine de 371 m Cetatea Devei a fost construita pe urmele unei fortificatii daco romane.Primele lucrari de edificare dateaza din primii ani ai secolului XI, dupa infrangerea de catre unguri a ducelui Ahtum din Cetatea Morisena (Cenad), cand au venit primii colonialisti dinspre vest, alte lucrari au fost executate in timpul regelui maghiar Geza II (1141-1161), cand au sosit primii colonialisti germani in Ardeal.

Turism

Aceasta sectiune contine informatii privind:

  • Centru istoric - Deva - obiectivele istorice ale orasului Deva
  • Cetatea Deva - informatii privind Cetatea Deva: istorie, Cetatea acum
  • Alte Obiective Turistice - prezentarea altor obicetive de interes turistic in orasul Deva

Meteo

Unable to get weather data from wunderground.com